HTML

Lehet Más a Politika - Budaörs

Fontosabb tudnivalók

Gyere tovább!

Bookmark and Share

Lehet más a politika! - Politics can be different

Promote Your Page Too

Fotók

Friss topikok

Válasszunk tudatosan, avagy döntsenek a színek?

2010.09.29. 16:33 Müller Richárd Lukács

 

Életünk során számos esetben kell döntenünk magunk vagy hozzátartozónk érdekképviseletét illetően. Legyen szó gyermekünk óvónőjéről, bankunkról, vagy országgyűlési képviselő választásról, minden esetben különböző szempontok alapján tesszük le voksunkat.

A másik fél iránti bizalmunk, a „jó ügybe” vettet hitünk mellett a legfontosabb, hogy mennyire személyes ez a képviselet. Más-más szempontok kerülnek előtérbe, ha a család szülész-nőgyógyásza és megint más, ha egy Európa parlamenti képviselő személye a tét.

A hozzánk közelieket vagy saját magunkat közvetlen érintő kérdésekben általában igen alaposan járunk el. Vizsgáljuk választottunk emberi, szakmai hozzáállását, ellenőrizzük múltját, jövőképét.

Az önkormányzati képviselő választás során olyan emberre adhatjuk le voksunkat, aki hatással lesz közvetlen környezetünkre, életminőségünkre. Minőségi változást hozhat gyermekeink oktatásában, javíthat szüleink egészségügyi ellátásán, egyszerűsítheti közlekedésünket, biztonságosabbá teheti hétköznapjainkat.

Ez a választás valamennyiünk személyes ügye. Válasszanak tudatosan, kérdezzék jelöltjeiket elérhetőségeiken, hogy miként fogják Önöket képviselni. Milyen lehetőséget adnak Önöknek, hogy felvessék problémáikat és miként adnak majd számot tetteikről, melyekkel azok megoldását keresték.

Kérünk minden budaörsi választópolgárt, éljen a demokrácia adta

lehetőségekkel, hozzon felelős döntést mindannyiunkért.

 

<szerző: Nagy Mihály>

 

 

Mi abban hiszünk, ha LMP-s jelöltre szavaz, akkor dönt jól, és megvalósíthatjuk közös céljainkat.

 

Szólj hozzá!

Budaörs a sikerek városa – az LMP-vel (A Jövő)

2010.09.27. 18:55 Müller Richárd Lukács

  Az előző blog bejegyzésemben a múltat elemeztem. Abból, az ott felsorolt hibákból kiindulva körvonalazódik, hogy az LMP-s csapat szerint mit lehet másképp tenni, hogyan LEHET MÁS a POLITIKA BUDAÖRSÖN.

 

Nincs szükség a hatalom kisajátítása érdekében egymással viaskodó pártokra  –együtt kell működni.

 

Az eddigi politika 4 éves ciklusokban, rövidtávon gondolkodott, ez világosan kirajzolódik a múlt elemzéséből. Célunk, hogy a hosszú távú fejlődés biztosítása érdekében ne gyors, csak látványos, silány minőségű, az igényeket csak félig kielégítő beruházások történjenek, hanem olyanok, amikhez nem teszi hozzá mindenki: „de lehetett volna jobban is…”

Az eddigi politikai pártoknak komoly érdeke fűződött, fűződik a hatalomhoz, az látszik abból, hogy mennyit fektetnek a kampányba is (ha csak a minap látott Ritter feliratú ingyen osztogatott sapkákra, tollakra gondolok). Sajnos nem tudom elhinni, hogy csak a közösségért végezhető munka, az eszme hajtja őket, sokkal inkább a pénz, amit –nem hivatalosan– lehet szórni (finoman fogalmazva).

Az LMP ettől merőben különbözik, tagjait tényleg a tenni akarás, a jelenlegi politika iránti utálat vezérli, mert látjuk, hogy lehetne jobban is.

 

Legfontosabb, hogy a dolgokat nem lehet egymástól szétbontva kezelni, összefüggően kell gondolkodni. Stratégiát kell felállítani, vagy stratégiákat, amiből ki kell derülni, hogy merre haladjon Budaörs tovább. Ezeket meg kell vitatni, illetve szavazni róluk! A stratégiákból kiindulva lehet a fejlesztéseket évről évre megvalósítani a rá szánható pénz függvényében.

 

Kikérjük az Ön véleményét nagyobb döntések előtt, ezzel is a budaörsiek igényeihez közelebb álló döntéseket, fejlesztéseket tehetünk.

 

Nem akarjuk megmondani csak mi a „tutkót”, véleményünk van, de azt egyeztetni kívánjuk. A véleményünk sarkalatos pontjai: HOSSZÚ TÁVÚ GONDOLKODÁS, FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS MIND ANYAGI, MIND KÖRNYEZETI TÉREN, KORRUPCIÓ MENTES POLITIKA.

 

Azért nem titkoljuk konkrétabb céljainkatJ

Bevétel

Minden fejlesztéshez, önkormányzat fenntartásához pénz kell. Bevételt már nehéz növelni, lehetne helyi adókból, új vállalkozások letelepítéséből. Helyi adókat nem növelnénk, új vállalkozásoknak nem sok hely van, még a METRO környéki részt tartjuk érdemesnek beépíteni ilyen célból. A költségeken kell spórolni. Véleményünk, hogy nagyon sok pénzt lehetne megtakarítani abból, hogyha a pazarlás, a nagyon drágán elvégzett munkák helyett valódi áron kötünk szerződéseket. Ennek eléréséhez NYILTTÁ TESSZÜK az Önkormányzat és társaságainak a SZERZŐDÉSEIT ÉS a SZÁMLÁIT.

 

·         a pazarló* gazdálkodás visszaszorításával lehetőség nyílik:

o       több támogatást adni a rászorulóknak, nyugdíjasoknak,

o       javítani a közbiztonságon, polgárőrség támogatásával,

o       tömegsportot és a kultúrát jobban támogatni,

o       igényekhez és lehetőségekhez mért infrastruktúrát fejleszteni – nem hitelből,

Sport: mind a tömegsport, mind az élsport támogatására szükség van. Mindkettő nagyon egyszerűen biztosítható: nem (csak) magát az egyesületeket kell támogatni, hanem a lehetőségeket kell biztosítani. Egy egyszerű módja: a meglévő létesítményekbe olcsón(!) kell beengedni az egyesületeket, vagy akár budaörsi magánszemélyek csoportjait! Elmenne a haverjaival focizni az egyik közeli iskolába fejenként 1-2 százasért? Ha már „lehet”-tel válaszol, akkor biztos van igény rá! Ennek kultúrált módja lenne Budaörs-sport kártyát kiadni.

(Sajnos egyes iskolák sokat kérnek a terembérletért az egyesületektől is, ezért nincs pl. vívás az új 1. számú iskolában.)

 

Közlekedés: Budapesttel való közlekedésünk alapvetően jó, hogy milyen áron van biztosítva mindez, azt meg kell vizsgálni.

Hogy kell-e a virágpiacig kijönnie a metrónak (megszüntetve a maradék zöld részt is), vagy a busznak kéne úgy menni, hogy gyorsan elérje a metrót (buszsáv), ez megfontolás kérdése. Az biztos, hogy a buszsáv nagyságrendekkel olcsóbb, de meg kell vizsgálni más alternatívát is!

Akkor lehetne jól! dönteni, ha a BKV eljutna az elektronikus jegyig/bérletig és látni lehetne, hogy a budaörsiek merre utaznak, így az igényből kiindulva lehetne dönteni, hogy melyik útvonalakat szükséges gyorsítani. Addig nem beszélnék a metró virágpiacig való bővítéséről, amíg be nem indul a 4-es metró és nincs tapasztalat arról, hogy egyáltalán mennyien használnák. Én a Blaha Lujza térig járok, most úgy számolom, hogy még a virágpiacnál sem biztos, hogy megérné felszállnom a metróra, pedig eléggé irányban van, ha végig lenne buszsáv. Utána még mindig ki kéne számolni, hogy megtérül-e a beruházás: ez az utazási idő, környezetterhelés csökkentésével számszerűsíthető. Persze jóval olcsóbban kellene építeni a metrót is!

A belső buszjárat nem jó. Az iskolabusz funkcióhoz rövidebb, de sűrűbb járatra van szükség, a többi részt gyakori felméréssel kell megnézni, hogy mit érdemes indítani. Az ára jelenleg nem befolyásolná a felmérést, hiszen ingyen van.

Környezettudatos gondolkodásra van szükség – legalább egy hozzáértő munkatársat kell fel vennie az önkormányzatnak.

 

A környezettudatossághoz hozzátartozik, hogy minden nagyobb beruházás előtt hatástanulmányt kell készíteni: forgalom, zaj, légszennyezés felmérést.

Meg kell valósítani az önkormányzat kezelésében lévő épületeknél –amennyiben hosszú távon megtérül, akkor mindenképp, ha sosem térül meg, akkor nagy körültekintéssel– alternatív energia és egyéb energiafelhasználást csökkentő beruházások megvalósítását.

Szelektív hulladékgyűjtést már az Ön otthonában elkezdeni. Ezt egy széleskörű tájékoztatás kell megelőzze és csak akkor érdemes elkezdeni, hogy ha a budaörsiek nagy része támogatja ezt. Ezzel megszűnnének az utcán lévő szelektív hulladékgyűjtővel a problémák is. A szükséges eszközöket (tárolókat) az önkormányzatnak kell biztosítania.

A szelektív hulladékgyűjtésnek a nagy problémája –szerintem–, hogy nehéz kitalálni, mit mivel kell együtt gyűjteni. Ezt egyszerűen meg lehetne oldani, ha minden terméken kötelező lenne feltüntetni azt a 4-5 jelet, amit jelezné, hogy hova kell dobni. (Az olyan termékek jele, ami összetett és nem választható szét: „szemétkupac”). Ennek szabályozása persze nem budaörsi feladat.

Kábel TV: sajnálatos, hogy Budaörs olyan vállalkozásnak (Fibernetnek) adta a kábel TV szolgáltatást, aminek csak 1 órányi utazásra van ügyfélszolgálati irodája, ráadásul Magyarország legdrágább szolgáltatói közé tartozik és nagyon rossz minőségben szolgáltat. Ha az Önkormányzat gondosan tudná kezelni saját vagyonát, akkor lehetőség lenne ezt visszavenni önkormányzati kézbe, így olcsóbban biztosítani a TV és internetes elérést.

 

 

Ez most csak néhány gondolat, hogy megfelelő és nem pazarló hozzáállással miket lehetne tenni, milyen irányokban. Az LMP-s jelöltek ebben sokat tudnak tenni! Nincsenek hátsó érdekeik a hatalomhoz, csak az itt élők igényeinek akarnak megfelelni.

 

Szólj hozzá!

Budaörs a sikerek városa – hátulnézetből (A Múlt)

2010.09.27. 18:36 Müller Richárd Lukács

Olvastam jelenlegi polgármesterünk sikersztoriját a legújabb kiadványban. (A kiadvány több, mint 1 millió Ft-ba kerülhet Budaörsön szétterítve, kinek éri ez meg? Csak nem ugyanaz a nyomda nyomja, ami az Önkormányzat kiadványait is? Hogy jön vissza ez e pénz? – az LMP a nyílt kampányszámlával tisztán kampányol!)

Erre reagálva le kell írjam évek óta fogalmazódó véleményemet Budaörs fejlődéséről.

Budaörs egy falusias kisvárosból egy zsúfolt, bevásárló turizmust kiszolgáló, fejlett szolgáltatásokkal rendelkező, de nagyvárosias hangulatú város lett.

Falusias kisváros jellemzői: itt lakók ismerik egymást, utcán megállnak beszélgetni, kicsi forgalom, kevés szolgáltatás jellemzi.

Mostani város jellemzői: itt lakók eljárnak egymás mellett, nagy forgalom, több szolgáltatás, bár szerintem igényekkel nem teljesen „hozzásimuló”.

Bevallom, nekem jobban tetszett a 90-es évek elején lévő kisváros, ahol még anyókák kiültek a házuk elé, beszélgettek a helybéliek és szánkóztunk az utcákon. De tudom, a fejlődés nem állhatott meg, de széles látókörű hozzáértéssel sokkal jobban kezelhető lett volna, amit a következőkben részletezek.

 

A legnagyobb baj, hogy a politika rövid távú gondolkodású: a következő 4 évben is meg akarják magukat választatni, ezért látványos és olcsó, azaz nem a legjobb minőségű, nem teljes igényeket kielégítő beruházásokat hajtanak végre, ezeket később szinte lehetetlen javítani.

Városrendezés

Talán mostanára készült, vagy fog elkészülni – nagyrészt megrendelésre, sok pénzért, külső szakértők által. Azt látjuk, hogy már késő, hiszen szinte minden egyes négyzetméter beépítésre került, tehát már csak arra jó, hogy a magánházak magasságát szabályozza.

Amit leginkább elrontottak: a lakótelep és Törökugrató közötti irodaházakat nem az autópálya mellé tették, pl. a mostani strand-uszoda/iskola helyére és fordítva: a strand-uszodát/iskolát meg az irodaházak helyékre az autópályától távol a déli lejtőre kellett volna tenni, így a lakótelephez is közel kerülhettek volna és az irodaházas nagy forgalom nem a lakótelepet szennyezné, hanem közvetlenül az autópályához kapcsolódna. Ehhez elég lett volna végezni egy forgalomtervezést!

A másik: az áruházas részt és az irodaházas részt le kellett volna választani a lakóövezettől legalább egy 50 m széles erdős-parkos sávval.

Ezzel Budaörs belső forgalma jelentősen kisebb lenne, a lakóövezetben nyugodtan élhetnének, még az autópálya zaja is jelentősen kisebb lenne.

Lakosság-vállalkozás növekedés-infrastruktúra

A hirtelen megnövekedett lakosság (kb. 6 ezer fő) és a vállalkozásokban nem Budaörsön élő alkalmazottak számának növekedése további infrastrukturális igényekkel jár együtt: bölcsődék, óvodák, iskolák, utak, közművek… Ez meglepte a városvezetést, csak most bővítik ezeket, mikor már bölcsődétől az iskoláig 30 fős csoportlétszámok vannak. Ezt hülyeség sikersztoriként beállítani, hogy építettünk ennyi, meg annyi iskolát, bővíttettünk óvodát: erre volt igény, amit maga az önkormányzat és a fejlődés teremtett a megnövekedett népességgel! És nem mellesleg az önkormányzat pénzéből építették.

Mindemellett arról beszélni, hogy hú mennyire támogatjuk az oktatást – 30 fős osztálylétszámok mellett????

Senki nem érti, ha kevés az iskola, akkor mért zárnak be kettőt (két épületet) egy új helyett?

 

Azt olvasom a prospektusban, hogy csak 2004-től jöttek igazán az önkormányzat bevételei. Tudomásom szerint az Auchan 5 évig adókedvezményt kapott – kinek volt jó ez?... Kizártnak tartom, hogy e nélkül nem jött volna ide.

 

A fejlődést fékezni kellett volna, a legkülső területek beépítését nem kellett volna megengedni, hiszen nem volt meg a szükséges infrastruktúra, illetve pénz ehhez. Csak miután ez biztosított, azzal párhuzamosan kellett volna a beépítéseket engedni.

A vállalkozás szám növekedésről sem polgármesterünk „tehet”, az egész országban növekedett a vállalkozások száma.

Beruházások

A nagy beruházások nem megfelelő sorrendben és nem az igényeknek megfelelően, drágán, és rossz helyen valósultak meg. Kezdjük:

Ki szavazott volna arra, hogy az önkormányzat épületére költsük az első 3 milliárdot?! Most majdnem minden szobában 1 ember üldögél, a közösségi rendezvényekre az épület alkalmatlan (1. emeleten ruhatár nélküli terem, földszinten kis hely, színpad nélkül), kialakításánál fogva környezetszennyező a tagolt felület miatt.

Templom térre jó 1 milliárdot költöttünk: térburkolat, és 1 épület felújítása (másról én nem tudok???) A tűzoltószertár átalakítása magánforrásból is ment volna – így jóval drágább volt. Most még 562 millió forintit fogunk költeni funkcióbővítésre – Önök tudják mire?

Uszoda-strand: a helyéről már írtam, hogy eleve hibás autópálya mellé tenni és nehezen elérhető. A 25 méter egy szálloda úszómedencéjének hossza, aki szeret úszni, az tudja, hogy kevés, legalább 33 méter medencében élvezetes az úszás. Most az úszók igényeinek megfelelően épült? Ha nem, akkor minek? – megmondom: csak látványos presztizs beruházásként. További hibák: a parkoló nem az autópálya felöli oldalon van, hanem a lakóövezethez közelebb! És hát gázzal melegítjük a vizet napkollektorok helyett. Pedig a melegvíz előállítás napkollektorral megtérülő beruházás!!! Ebben a beruházásban már a jobboldali többségű képviselőtestület is „ludas”.

Iskola: ha nem zárják be a meglévő 1. számú iskola épületeit (félig meddig), még meg is értettem volna, de így ugyanúgy 30 fős osztályok vannak, mit értünk el vele? – látványos presztizs beruházás. Új iskola kell, de elérhető helyen a régit megtartva, felújítva!

Az iskolában a korlát megemelését kérték a szülők, amit az önkormányzatban megígérték, de teljesítve nem lett! Beépítettek automataszellőztető rendszert, amit én ablaknyitogató rendszernek hívnék. Az interaktív oktatási rendszerről (számítógép, tábla, projektor) annyit, hogy az internet lassabb, mint nálam otthon a legolcsóbb csomaggal, tananyag nem nagyon van erre.

Kerékpárút – főút: a reklámozott 6 kilométer kerékpárúton ki biciklizett már? Én nem, mert nem ott van, ahol kéne. A főútra több milliárd Ft-ot költöttünk, bicikli út lemaradt, pedig ez csatlakozott volna Bp. felé, ez lett volna a legfontosabb. Egy körforgalom 100 millióba került – biztos jó ár, valakinek… 70 millióból idén megépítenek/építettek kerékpárutat, tudja valaki hol?

Bölcsőde-, óvoda bővítés: már az önkormányzat épületének bővítésekor megszüntették Budaörs számomra legkedvesebb óvodáját, ami egy „fenyőerdőben” volt. Most bővítgetik az óvodákat, bölcsődéket, de mennyiért??? 80 fő bővítés 500 millió forint. Mondjuk a Templom tér bővítéséhez képest nem sok, de ez 25 db 100 m2 családi ház, azaz 3 gyerek 1 családi háznyi területen? Hogy hány négyzetméter, sehol nem írják, de kb. több mint 1 millió Ft/m2-ért bővítik! Ha ilyen drágán talál valaki eladó ingatlant, szóljon!

Út-villany: addig eljutott az önkormányzat, hogy csak akkor aszfaltozzon le utakat, amikben benne van a csatorna is, hogy ne kelljen újból megtenni. De addig már nem jutott, hogy a villanyvezetékek egy részét is föld alá kellett volna tenni, így most a nemrég elkészült járdákat bontják fel és teszik az út alá a nagyfeszültségű vezetéket. Véleményem szerint egy fejlett városban a villany/telefon/kábel vezetékek az út alatt mennek, nem külön oszlopokon össze-vissza hálózva be a várost. Ehhez inkább lassúbb haladásra van szükség, de az igényeknek teljesen megfelelő fejlesztéssel hosszú távon mégis kisebb költséggel lehet megvalósítani a „teljes elégedettséget”, ahol élni akarunk. Az eddigi politika ezt nem tudta és nem is fogja tudni elérni.

Kis beruházások: na itt folyik el sok pénz. Csak amit tavaly olvastam újságokban: óvoda fűtő kazánjának csak az áthelyezése: 14 millió Ft – gondoljon bele mennyibe kerül egy családi ház fűtésrendszere mindennel –berendezéssel– együtt (max. 2 millió Ft) és egy óvodáé sem sokkal nagyobb és itt csak ÁTHELYEZÉSRŐL van szó. 4x4 méteres faház lefestése egy másik óvodában: 4 millió Ft – no comment. Egy iskola tornaterem ablakainak kicserélése 30 millió Ft, 1 millió/ablak – no comment.

Gondoljon bele, hogy ezek a valódi értéknél többszörösen kifizetett pénzek, mi lehet a kisebb útépítéseknél, egyéb munkáknál ahol még nehezebb viszonyítást találni!!!

Közlekedés

A belső meglévő buszjáratok nem alkalmasak iskolabusznak, pedig a fő célja az volt. A csúcsidőben rövidebb szakaszon iskola buszra kéne koncentrálni. Hiába volt ebben az egyetlen kérdésben a lakosság megkérdezése, nem sikerült a jó javaslatokat kiválogatni (pl. az enyémet:).

Bp. felé a közlekedésünk szerintem jó, legfeljebb drága (az önkormányzatnak is).

Környezetvédelem

Az önkormányzatban nincs olyan személy (nemhogy csoport), aki ért a környezetvédelemhez. Az látszik az uszodavíz fűtésében, hogy a józan paraszti ész is elég lenne, hiszen az önkormányzat a napkollektorok felszerelését támogatja magánszemélyek részére, a saját beruházásában pedig nem csinálja meg, pedig ott érné meg igazán!

A lakótelep szigetelése jó dolog, csak nekem az a furcsa, hogy ahol nem pályáztak ilyenre, közel ugyanannyiba került az ott élőknek, mint ahol az önkormányzat és az állam a 2/3-át támogatta. Ha valaki kutatná az okokat, arra induljon el, hogy csak egy bizonyos vállalkozói kör végezhette ezeket a szigeteléseket…

 

 

Összességében megállapítható, hogy Budaörs fejlődéséről nem az önkormányzat „tehet”, csak annyit kellett tenni, hogy a fővárosinál kicsivel kisebb adók legyenek, a fejlődés eleve kódolva volt. Hiszen Bp. központjához a legközelebb eső település, 2 autópálya érinti és egy 3. közel van.

Viszont arról, hogy ennek a fejlődésnek a helye, nagysága nem volt szabályozva, nem volt hosszú távú elképzelés, hogy ez mivel jár, arról igenis tehet az eddigi önkormányzat, képviselőtestület.

 

Szólj hozzá!

Lehet Más a Politika Budaörsön is! - Varga Dénes Gergely, a 4. sz. egyéni választókerület jelöltjének bemutatkozása

2010.09.17. 15:51 gorogbalazs

 

Varga Dénes Gergely – LMP
Tel.:     06303831466
blog:   http://lmpbudaors.blog.hu/
 
 
1984-ben születtem. Budaörsi lakos vagyok, itt jártam általános iskolába. Ide köt a családom, a barátok. Szeretek itt élni. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem geográfus szakán vagyok végzős hallgató, település- és területfejlesztő szakirányon. Tanulmányaim során kiemelten foglalkoztam városfejlesztéssel és üzemeltetéssel. Hiszem, hogy az elméleti tudásom, kiegészülve a tágabb értelemben vett otthonom iránti tenni akarással kielégítő ajánlólevélnek bizonyul. Hiszem, hogy ismerem annyira a várost, hogy a helyi ügyekkel felelősségteljesen foglalkozhassak. Az LMP értékrendje közel áll hozzám, a választópolgároktól nem elzárkózva, hanem velük együtt szeretnék munkálkodni. Célom, hogy Budaörs hosszútávon is megőrizze zöld és élhető jellegét, de emellett lerázza magáról az agglomerációs lét negatívumait.  
 

Budaörs, 2010. szeptember. 17.

Szólj hozzá!

Címkék: lmp budaörs választás

Lehet Más a politika Budaörsön is_Müller Richárd Lukács, a 2. sz. választókerület egyéni jelöltjének bemutatkozója

2010.09.12. 08:06 gorogbalazs

 

Korrekt, pártérdekek felett álló döntésekben szeretnék részt venni, és olyan javaslatokat kívánok tenni/megszavazni, ami jó Budaörsnek, jó a benne élő polgároknak.
 
39 éves vagyok, 1996 óta élek Budaörsön feleségemmel, Bangha Ágnessel. Fiunk, Barnabás 7 éves.(A képen még csak 4 éves volt:-)
Mérnök-közgazdász végzettségemet a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szereztem. Nagy vállalatoknál dolgoztam kontrollerként, azaz készítettem terveiket, ellenőriztem működésüket, költséghatékonyságukat, továbbá beruházások engedélyezését, gazdaságossági számítását végeztem. Jelenleg informatikai tanácsadóként dolgozom, megoldom kollégáim és a vállalat informatikához kötődő problémáit.
 
 
Budaörs fejlesztéseibe nagyobb beleszólás kell a polgároknak, hogy véleményükkel kiküszöbölhetők legyenek az eddigi hibás döntések, pl.: közösségi életnek is szánt Önkormányzati Hivatal épülete megfelelő termek nélkül, főút rekonstrukció bicikli út nélkül, uszoda 25 méteres medencével, strand autópálya mellé, napkollektorok nélkül, iskola a hegy felöli oldalon lakóknak az autópálya mellé.
Budaörsnek az ideihez hasonló költségvetést nem lehet hosszú távon fenntartani (közel 2x annyit költünk felhalmozási kiadásra, mint amennyi az erre fordítható bevételünk), a gazdasághoz is értő képviselőkre van szükség.
Az Önkormányzat gazdálkodásának szigorú ellenőrzésével, a szerződések összegeinek alacsony szinten tartásával lehetőség nyílik több pénzt fordítani akár szociális kiadásokra vagy fejlesztésekre, amivel Budaörs nem csak az 1 főre jutó bevételével, hanem szolgáltatásaival is kiemelkedik.
 
Nem azzal van baj, hogy eddig milyen fejlesztések történtek, azokra szükség volt, hanem azzal, hogy milyen áron! (A múlt évről csak néhány példát: egy óvodában faház kifestése 4 millió Ft-ért, egy tornaterem ablakának cseréje 1 millió Ft/ablak, egy óvoda fűtésének máshová helyezése: 14 millió Ft, vagy akár az idei óvoda bővítés 80 fővel: 500 millió Ft-ért /kb.25 db 100m2-es lakás ára/.)
 
Az LMP céljai egybeesnek az én nézetemmel: nem egymással viaskodó pártokra van szükség, a polgároknak joguk van jobban beleszólni a döntésekbe. A fentiek eléréséhez kérem támogatásukat.
 
Elérhetőségeim:
Tel.:    0620-4599441

E-mail: muller.richard@freemail.hu

Szólj hozzá!

Címkék: lmp budaörs választás

Lehet Más a Politika Budaörsön is - Nagy Mihály, a 1. sz. választókörzet egyéni jelöltjének bemutatkozója

2010.08.30. 22:48 gsmisi

Nagy Mihály vagyok, 37 éves építészmérnök.

Hiszem, hogy csak akkor van értelme bármit is csinálni, ha azt a lehetséges feltételek mellett, a legmagasabb színvonalon tudjuk tenni oly módon, hogy közben örömünket leljük benne.

 

 

 

 

 

11 éve az egyetemi éveim alatt indítottam el építész irodámat, melyet barátommal, cégtársammal vezetek azóta is. Magas elvárásaim vannak mind magammal, mind a munkámat segítő emberekkel szemben. 2008 óta foglalkozom az energiatakarékos passzívházak tervezésével. A fenntartható építészetnek egy olyan formáját találtam meg ezáltal, melyet mind emberi, mind szakmai oldaról támogatni tudok, melyet büszkén vállalhatok gyermekeim előtt. Talán sorsszerű, hogy épp ez a tevékenységem hozott öszze az LMP-vel.

Az LMP értékrendje, a hazai politikai élet megváltoztatásának lehetősége ébresztette bennem azt a szimpátiát, mely a tagok és szimpatizánsok megismerését követően formálódott logikus gondolattá, hogy tényleg lehet más a politika!

Hiszem, hogy az igazi demokráciában olyan emberekre van szükség, akik az általuk képviseltekkel élő, személyes kapcsolatot tartanak fennt és feléjük elszámolási kötelezettséggel tartoznak.

Amennyiben bizalmat szavaznak személyemnek, úgy az Önök érdekeit szeretném képviselni, az Önök problémáit megoldani, a rám bízott tisztség biztosította lehetőségeken belül.  A választókörzetem prioritásain túl maximálisan támogatom az LMP elképzeléseit az önkormányzat takarékos gazdálkodásáról és az infrastruktúra korszerű, de fenntartható módon történő fejlesztéséről.

Budaörs 2010 08.30.

Szólj hozzá!

Lehet Más a Politika Budaörsön is - Bálint Zoltán, a 3. sz. választókerület egyéni jelöltjének bemutatkozója

2010.08.23. 15:09 gorogbalazs

 

Nevem Bálint Zoltán. 1978-ban születtem Sopronban és ott is nőttem fel. Másfél éve élek Budaörsön, a Frankhegyen, régebben pedig egy rövid ideig barátaimmal közös albérletben laktam Budaörsön, a Szivárvány utcában. Akkor ismertem és szerettem meg ezt a várost, amely hangulatában szülővárosomra emlékeztet. Az élet akkoriban másfelé vitt engem, de egyik barátom szerencsésen gyökeret vert itt, a Frankhegyen. Mindig, amikor ellátogattunk hozzá, felmerült a páromban és bennem a vágy, hogy bárcsak egyszer itt élhetnénk mi is. Barátomnak köszönhetően végül teljesült ez a kívánságunk. Nem lakunk itt régóta, de ha az élet is úgy akarja, maradnánk. Meglepődve és örömmel tapasztaltam, hogy milyen barátságosak és segítőkészek itt egymás iránt az emberek, így arra törekszem, hogy tovább erősítsem ezt a jó szellemet, amely e hely jellemzője.
 

Jelenleg szociális munkásként dolgozom egy hajléktalanszállón, pontosabban egy éjjeli menedékhelyen, így testközelből ismerhetem meg az emberek problémáit, élettörténeteit, szükségleteit. Ezt azért tartom fontosnak, hogy tanuljak (arról, ahogy a dolgok valójában vannak) és képességeimhez mérten segíthessek az embereknek. Képviselőjelöltségemet is ennek szellemében vállaltam el, amikor felkértek rá. Alapvetően távol tartottam magam eddig a politikától, bár az ország életét befolyásoló eseményekben való tájékozottságot régóta fontosnak tartom. A politika iránti sokévnyi bizalmatlanságom után felkeltették a figyelmemet a Lehet Más a Politika törekvései, illetve az a tény, hogy jelöltjei, tagjai hétköznapi emberek, akik kapcsolatban vannak a magyar mindennapok kihívásaival, örömeivel, bánataival. Úgy gondolom, ez alapvetően szükségeltetik ahhoz, hogy olyan politikai vezetés alakulhasson ki, amely a hétköznapi emberek nehézségeire ad hiteles megoldást.

Budaörs, 2010. 08. 23.

Szólj hozzá!

Lehet Más a Politika Budaörsön is - Tóth Zoltán, a 7. sz. választókörzet egyéni jelöltjének bemutatkozója

2010.08.18. 17:48 gorogbalazs

Tóth Zoltán vagyok, 49 éves. Színművész.
Debrecenben születtem és ott éltem közel 35 évig. A Csokonai Színház vezető színészeként 1996-tól hívott tagjai közé a nemzetközi hírű Budapesti Katona József Színház. Ekkor költöztem családommal együtt Budapestre.
Másfél éve döntöttem úgy, hogy Budaörsön kívánok élni. Tetszett a város emberléptékű mérete, szellemisége.
Természetesen a város kultúrális életét szeretném szolgálni.
Kisfiam, Ádám itt jár iskolába, így hát az oktatás ügye személyes napi élményem.
Fontosnak tartanám Budaörs méltó, színvonalas előadóművészeti életének kialakítását, a politika kiszorítását az intézményekből, a művelődési objektumokból.
Méltóbb színházat Budaörsnek!
Országos hírű Gyermekszínházat Budaörs székhellyel!
Élénkebb zenei, előadóművészeti életet!
Gyermekeink jövője hiszem, hogy így lesz boldogabb.
Én ezt szeretném.  Tóth Zoltán

Budaörs, 2010. 08. 18.

1 komment

Címkék: a más lehet politika budaörs önkormányzat választás

Lehet Más a Politika Budaörsön is - dr. Görög Balázs, a 10. sz. választókörzet egyéni jelöltjének bemutatkozója

2010.08.18. 10:50 gorogbalazs

 

Dr. Görög Balázs vagyok, 1979-ben születtem Debrecenben. Jelenleg Törökbálinton élek feleségemmel és 5 éves kisfiammal. 2003-ban végeztem a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvos Karán. Jelenleg aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosjelöltként dolgozom a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházában továbbá Klinikai Kutatási Munkatársként a Bitrial Kft.-nél Budaörsön.
Az LMP-ről először 2008 végén hallottam egy indexes cikk révén, segítőként vettem részt az EP-választások KC-gyűjtésében, gyűjtőhelyként regisztráltunk. 2009. júniusa óta vagyok az LMP tagja. 2009. decemberében a frissen megalakult Érdi Területi Szervezetben vállaltam a Pest Megyei 9. sz. egyéni választókerület felelős tisztjét, majd januárban elvállaltam az országgyűlési képviselőjelöltséget is Schiffer András kérésére.
Köszönettel tartozom a választókerület lakóinak azért a bizalomért, amit az LMP iránt tanúsítottak a tavaszi országgyűlési választások során. Ezt a bizalmat a budaörsi 10. sz. választókörzetben (Kamaraerdő) való indulással, a 10 budaörsi jelölt és jelöltlista támogatásával igyekszem meghálálni és szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az LMP alapértékei – tisztességes önkormányzati gazdálkodásra való törekvés, állampolgári részvételi demokrácia erősítése, civil szféra erőteljes bevonása, fenntarthatóság, környezettudatosság, - az eddig elvégzett és végzendő munkám segítségével is helyet kapjanak a budaörsi képviselőtestületben.
 
Budaörs, 2010. 08. 18.

Szólj hozzá!

A minalunk.hu portálon

2010.04.13. 15:22 gorogbalazs

Kedves Mindenki!

Egy rövid értékelés található saját részről az alábbi linken -

http://www.minalunk.hu/Budaors/hirek/1403/236/2010-es_valasztas_az_LMP_szemszogebol

üdv,

Görög Balázs

Szólj hozzá!

Címkék: a más lehet politika budaörs

Kampányüzenetek

2010.04.07. 13:35 gorogbalazs

Kedves Szimpatizánsunk!

Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, aminek segítségével akár 1
percnyi időráfordítással is segíthetsz nekünk a kampány véghajrájában.

  - Cseréld le a Facebook, Twitter etc. képedet a Twibbon segítségével:
  http://twibbon.com/cause/Igen-lehet/Facebook
  - Küldj képeslapot a barátaidnak a képeslapküldőnk segítségével:
  http://lehetmas.hu/kepeslap
  - Töltsd le a kampánydalunkat (
  http://lehetmas.hu/static/ogy2010_spotok/Mobil/Igen_lehet_csengohang.mp3)
  és használd csengőhangként, hallgasd napközben, este vagy amikor kedved
  tartja.
  - Küldd tovább a levelünket az ismerőseidnek:
  http://igenlehet.blog.hu/2010/04/07/level_a_baratoknak_ismerosoknek
  - Használd az LMP-s képernyővédőt: http://lehetmas.hu/letoltesek
  - Oszd meg a tartalmainkat a közösségi oldalakon!
  - Természetesen pénzbeli adományt továbbra is elfogadunk:
  http://lehetmas.hu/tamogatom
  - Nézd meg a kampányfilmünket: https://www.youtube.com/watch?v=f39uanvUMNI
  - Ha 6 és 99 között számot látsz, akkor szuggeráld, hogy annyi százalékot
  érjünk el!
  - Győzd meg a barátaidat, ismerőseidet, a szomszéd nénit, a zöldségest és
  a nagypapádat, hogy szavazzanak ránk! :)

De persze, ha 1 percnél több időd van, akkor szeretettel várunk április 8-án
(csütörtökön) fél öttől a Kossuth térre a kampányzáró eseményünkre (
http://lehetmas.hu/nagydobas) vagy az esti bulira az Instantba (
http://www.facebook.com/event.php?eid=115049288510039) ;).

Igen, lehet!

 

Szólj hozzá!

Címkék: a más lehet politika kampányüzenetek

Lakossági fórum Budaörsön

2010.04.04. 22:51 gorogbalazs

LMP lakossági fórum - Budaörs 2010. Április 2.
 
A választási kampány "hajrájában" tartotta budaörsi lakossági fórumát a Lehet Más a Politika választókerületünkben. Dr. Görög Balázs bemutatkozását követően köszönetet mondott a kopogtatócédulák felajánlásához kapcsolódó választópolgári bizalomért, beszélt az ajánlószelvények gyűjtésével kapcsolatos tapasztalatokról, élményekről, ezt követően pedig a választókerületben az elmúlt hetekben bővülő és formálódó helyi "LMP-s" csapat előtt álló feladatokat, terveket taglalta a jövőre nézve (például civil- és szakmai szervezetekkel való szélesedő kommunikáció az igények, tervek, lehetőségek felmérésére). Ezt követően az LMP országos programjából a demokrácia megújítását célzó stratégiai pillérről beszélt.
Jávor Benedek sajnos nem tudott eljönni országos elfoglaltságai miatt, helyette vendégként Kaufer Virág (országos lista 12., Pest Megye 12. evk. egyéni jelöltje) a nők gyermek- és munkavállalási lehetőségeihez kapcsolódó LMP-s elképzeléseket helyezte közzéppontba, és ezzel együtt a párt programjának a befogadó társadalomról szóló passzusaiból mazsolázott előadásában.
Ezt követően a mintegy 15-20 érdeklődő kérdéseiből több mint két órán keresztül egy interaktív párbeszéd alakult ki (gyakran a hallgatók egymással beszélgettek, együtt gondolkoztak az országot foglalkoztató, érintő problémákról) közönség és előadók között egészen például a rezidensek röghöz kötésétől a fenntarthatóság globális koncepciójáig, a nyugat-európai demokráciák választási rendszereinek eltéréseitől az otthonszülésig, vagy éppen a képzetlen munkaerő munkapiacra történő visszaáramoltatásának lehetséges eszközeitől az energiagazdálkodásig.
A jó és kötetlen hangulatú beszélgetés 6 és 9 óra között szünet nélkül zajlott, újabb és újabb kérdések és válaszok, egyfajta együtt gondolkozás ébresztette rá és erősítette meg az előadókat és hallgatókat abbéli elképzelésükben, hogy minél több fórumon (parlamenten belül és kívül is) éppen effajta párbeszédre van szükség, hogy minél konszenzusosabb és hatékonyabb megoldások születhessenek az országot feszegető problémák megoldására.
 
Egyben szeretnénk köszönetet mondani minden kedves megjelent vendégnek érdeklődésükért, idejükért és bizalmukért.

Szólj hozzá!

Címkék: a más lehet politika lakossági fórum budaörs

Lehet más a kirándulás?

2010.04.04. 20:55 vadorx

A kampány hevében se feledkezzünk meg arról, hogy a budaörsi dombok számos növényritkaságnak adnak otthont! A tavaszi napsütésben egyre több kiránduló mássza meg az Odvas-hegyet, Kő-hegyet, bandukol a Csiki-hegyek vagy a Farkas-hegy kanyargós ösvényein. Csak egy kis odafigyeléssel, és néha le-le hajolva csodálatos élményben lehet része mindenkinek - növénycsodákat találhat! És közben senki ne feledje, még ha nagy számban is nő egy - egy színpompás virágfaj egyede dombjainkon, tekintettel arra, hogy már csak nagyon kevés ilyen élőhelye van - VÉDETT! ÓVJUK ŐKET!!!

Lássunk néhány múlt héten készült fényképet a budaörsi dombokat már ezekben a napokban is díszbe öltöztető virágokról:

1. Leánykökörcsin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Fekete kökörcsin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Hegyi ternye:

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Kis tyúktaréj:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Kövirózsa tőlevélrőzsája:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Tavaszi hérics:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. És ami nem virág - de a gyerekeknek nagy öröm - ezernyi kisgyík:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzés: A megalakuló budaörsi LMP-szervezet részt vehetne a helyi természeti értékek védelmében, megismertetésében (kirándulók, gyermekek) is valamilyen szinten, hiszen a legfontosabb a szemléletformálás!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Szólj hozzá!

LMP a rádiókban...

2010.04.02. 09:33 vadorx

A tegnapi nap folyamán Scheiring Gábor (LMP orsz. lista 8. hely) az MR1 Kossuth Rádió választási műsorában válaszolt a hallgatók kérdésére - szerintem közérthetően és jól! http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/scheiring-gabor-az-lmp-nek-nem-eri-meg-a-mutyizas.html

Szintén a tegnapi napon a klubrádióban Tordai Bence (LMP orsz. lista 16. hely) szócsatázott Herényi Károllyal (MDF), úgy gondolom - bár lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok - teljes kiütéses győzelmet aratva.  http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=106162

Mindkét riport meghallgatható (ajánlom őket) és rövidebb formában olvasható is a megadott címeken!

 Utoljára: Ma (április 2.), 18 óra, Budaörs - Jókai Mór Műv ház, Lakossági Fórum Jávor Benedekkel és Görög Balázzsal!

2 komment

LMP-feladat

2010.04.01. 10:45 vadorx

A http://torokgaborelemez.blog.hu/ - n, március 30-i bejegyzésében Török Gábor arról értekezik, mely pártok okozhatnak meglepetést az Országgyűlési Választásokon:

"Sok mindent el tudok képzelni, hiszen egy választás tele van kiszámíthatatlansággal, mégis ezek többsége ma elképzelhetetlennek tűnik. Talán csak egy olyan van ezek közül, ami után azt mondanám, ha nem is volt várt, de benne volt a pakliban: ez pedig az LMP meglepően jó szereplése. Ha az LMP le tudja küzdeni az eléjük tornyosuló ismertségi (vagy inkább ismeretlenségi) korlátot, a körülmények számukra szerencsés alakulása és a szűkös erőforrásokhoz képest jól menedzselt jelöltállítás miatt tömegesen kínálhat menekülő utat azon szavazók számára, akik képtelenek választani a többiek alkotta étlapról."

Mégegyszer: Péntek (április 2.), 18 óra, Budaörs - Jókai Mór Műv ház, Lakossági Fórum Jávor Benedekkel és Görög Balázzsal!

Szólj hozzá!

Budapest program

2010.04.01. 10:22 vadorx

Jávor Benedek (országos lista 2. hely) bemutatta tegnap a "Budapest-programot"! Szimpi: "A megszokott módon - villamossal - érkezett a sajtótájékoztatóra"

http://lehetmas.hu/hirek/1561/az-lmp-bemutatta-budapestprogramjat

A  hivatkozott cikk alján lévő hivatkozásra kattintva elérhető a "Fenntartható közlekedés Budapesten" - LMP program, valamint az "Élhető város, fenntartható vidék" c. LMP vitaanyag

Hozzánk Budaörsre meg remélhetően Jávor benedek 40-es (240E-s) busszal fog jönni. Meglátjuk! Kérem, gyertek (jöjjenek) el minél többen!

Tehát: Péntek (április 2.), 18 óra, Budaörs - Jókai Mór Műv ház, Lakossági Fórum Jávor Benedekkel és Görög Balázzsal!

Továbbiak: megjelent az LMP programvita 4. része a NET-en:

http://lehetmas.blog.hu/2010/03/31/programvita_4_resz_nok_csalad

Szólj hozzá!

Programvita

2010.03.29. 21:13 vadorx

Mindenkinek a szíves figyelmébe ajánlom: az LMP program egyes részeiről vita, eszmecsere, véleményütköztetés indult a NET-en! (Helyenként véleményem szerint több, programba bedolgozandó ötlet, javaslat is felmerült a hozzászolások során - dehát így lehet más a politika, ha mindenki hozzátesz valamit!)

Tehát az eddig megjelent részek:

http://lehetmas.blog.hu/2010/03/24/programvita_ajanlo

http://lehetmas.blog.hu/2010/03/26/programvita_2_resz_elheto_varosok

http://lehetmas.blog.hu/2010/03/29/programvita_3_resz_eselyegyenloseg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: lmp program

Meghívó lakossági rendezvényeinkre

2010.03.28. 11:43 gorogbalazs

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretettel meghívjuk Önt lakossági rendezvényeinkre az alábbi helyszíneken és időpontokban.

2010. Április 2. (péntek) 18.00 - Jókai Mór Művelődési Ház (Nagyterem) 2040 Budaörs Szabadság út 26.
Vendég Jávor Benedek, a párt budapesti listájának vezetője.
 
2010. Április 7. (szerda) 18.00 - Munkácsy Mihály Művelődési Ház (Majláth terem) 2045 Törökbálint Munkácsy M. u. 83.
Vendég Szabó Tímea, a párt országos listájának 6. helyezettje, korábban az EP-választásokon listavezető.

Minden érdeklődőt nagyon-nagy szeretettel várunk egy kötetlen hangulatú beszélgetésre!

Üdvözlettel és további szép napot kívánva,

Dr. Görög Balázs

Szólj hozzá!

Mi is történt a héten? Avagy szubjektív válogatás az események és cikkek világából

2010.03.27. 00:39 vadorx

HÉTFŐ:

Először is a bravúr, hogy mind a 20 megyében tudtunk listát állítani, és amelyet elsősorban Nektek (segítőknek, szimpatizánsoknak) köszönhetünk, neves politikai elemzőkből váltott ki elismerést. Köszönjük! Itt álljon egy idézet Tölgyessy Péter szokásos, hétfő reggeli elemzéséből (MR1-Kossuth Rádió, 180 perc)

„Nem a pénzért, a nyilvánosság csillogásáért dolgoztak, hanem jobbára tiszta hazaszeretetből. Ha valamire, hát pont erre, a közvetlen érdek nélküli elszánásra volna szüksége a beteg országnak, és ki tudja, még meddig juthatnak, ha a zöldügyek mellett lényegileg megkísérlik átformálni a baloldalt, és ha egyik háborús oldalhoz sem tartozván, valóban más politikát kínálnak a magyaroknak”

 

KEDD:

A közvélemény kutató cégek és az elemzők is már valószínűnek tartják az LMP parlamentbe jutását! Török Gábor politikai elemző blogjában 15 képviselői helyet jósol az LMP-nek a parlamentben.

http://torokgaborelemez.blog.hu/

Ehhez persze még sokat kell tennünk a hátra lévő napokban, és szükség van minden szimpatizáns segítségére! Egyre jobban elhiszi azonban mindenki: IGEN, LEHET!

  

SZERDA:

Bemutatásra került az LMP programja, amely letölthető innen (228 oldal):

http://lehetmas.hu/upload/9/9/201003/LMP_Program_2010_1.pdf

És egy cikk a programunkról:

http://www.hirextra.hu/2010/03/24/az-lmp-programja-biztato-alapok/

a Nézőpont intézet 18 képviselői helyet jósol az LMP-nek a parlamentben.

http://nol.hu/specialis/rss_valogatas/nezopont__akar_9_szazalekot_is_kaphat_az_lmp

 

CSÜTÖRTÖK:

Nyilvántartásba vették a LMP mind a húsz területi, valamint országos listáját! A listák megtekinthetők a HONLAPON:

http://lehetmas.hu/jeloltek

Az LMP-programról Tordai Bencével (országos lista 16. hely) jelent meg hosszabb interjú:

http://www.hrportal.hu/hr/zold-allasok-az-lmp-tol-20100325.html

Este az MTV-1 műsorában Schiffer Andrást láthattuk beszélni ugyanerről:

http://hvg.hu/itthon/20100326_schiffer_andras_lmp?s=hk

 

PÉNTEK:

Politikai nagyüzem! Néhány példa a kínálatból:

Ivády Gábor (országos lista 5. hely) a választási informatikai rendszer kifejlesztésében részt vevő, de azóta fantomcéggé vált kft. biztonságpolitikai kockázatát firtatta:

http://lehetmas.hu/hirek/1501/tisztelt-molnar-csaba-miniszter-ur

Jávor Benedek (országos lista 2. hely) a „zöldminimumról” egyeztetett az MSZP és az MDF küldöttével a környezet és természetvédő szervezetek XX. országos találkozóján, Hortobágyon.

Szombati Kristóf (országos lista 13. hely) a cigányságot érintő legfontosabb kérdésekről vitázott a többi párt képviselőjével a Gödör-klubban.

 

És végül egy felhívás a Főld Órájához kapcsolódóan szombatra!

http://lehetmas.hu/esemenyek/1503/xiii-kerulet-kapcsolj-ki-velunk-egy-orara-a-jaszain-marc-27-2030

 

Szólj hozzá!

Címkék: lmp média

Új dimenziók a részletek kohéziójából

2010.03.23. 21:32 gorogbalazs

Furcsa, csapongó írás lesz, már a címet is megforgattam tengelye körül tucatszor (aztán persze mellétrafáltam?). Inkább csak rövid eszmefuttatásnak szánom, és nagy valószínűséggel a spanyol viaszt sem én találom fel a dolgok ilyetén természetének megjelenítésével, rácsodálkozásom azonban minden egyes alkalommal új és őszinte. Ráadásul az elmúlt hetekben és most is az LMP-vel kapcsolatban sokszor volt alkalmam megtapasztalni azt, ami a címben szerepel, és amit az én értelmezésemben alább szeretnék kifejteni.

Ma a cég tulajdonosa, ahol dolgozom, jelezte, hogy kaptunk egy új megbízást egy kis cseh cégtől (CRO-tól monitori szlenggel), akikről még eddig nem is hallottunk. Szerinte biztos azért, mert rendben tartjuk a honlapunkat, szerintem meg biztos a prágai kongresszuson (ahol előadott) figyeltek fel rá. Amúgy is azt érzem, hogy az elmúlt hónapokban a sokirányú lehetőségek, apró részletek kihasználása a veszélyekre történő maximális odafigyelés mellet egyfajta "dimenzió-ugrást" készít elő a cég életében.

Az LMP - amióta figyelem -, folyamatosan így alakul. Millió részből adódik össze, mielőtt megmássza a következő lépcsőfokot. Minden hozzátett gondoloatnak, mozdulatnak jelentősége van, lesz. Akivel tavaly tavasszal egy LMP-klub keretein belül idegenekként leültünk beszélgetni, arról a személyről kiderült idén decemberben, hogy Ő a területi korodinátorom az LMP-ben. Egyik leadóhelyünk tulajdonosára többen hivatkoztak, mikor találkoztunk a gyűjtés során, hogy tanította őket korábban, és hogy az Ő hatására gondolták az LMP-nek adni az ajánlószelvényüket. Vajon mennyi szerepe volt, hány cédulát hozott a vész-szórólapozás? Mennyit a Móricz körtéri szórólapozás? És így tovább...

Ha jó döntéseket hozunk, ha az erőforrásokat optimalizáljuk, ha mindezekre próbálunk koncentráltan és tudatosan törekedni, ha a felmerült lehetőségeket tudásunk legjavának felhasználásával próbáljuk kihasználni (a lehetőség sosem felesleges!), akkor a látszólag eredménytelen apró momentumok is hozzáadnak az egészhez a végén, és ami a legszebb, hogy mostanra mintegy elénk vetül a teljes folyamat, minden egyes részletének jelentősége. Ha jó a kiindulási alap, akkor az egyre magasbb lécek is megugorhatóak, ugyan egyre több munkával, befektetéssel, az újabb és újabb dimenziók tanulófázisaival, de az ágak végül rügyezni kezdenek, és ebben minden egyes esőcseppnek szerepe van.

Nem sikerül jól megfogalmaznom, és ezért elnézést kérek.

Valami olyasmit szeretnék mondani, hogy minden apróság, részlet, amit az általa elképzelt JÓ érdekében tesz az ember, az végül valami újnak a létrehozásában segít, és mintegy megérleli a gyümölcsöt.

Szép estét!

 

4 komment

Címkék: lmp budaörs

Döntésre vár...

2010.03.17. 21:35 gorogbalazs

...a státusza jelen pillanatban a Budaörs központú 9. sz. egyéni választókerület LMP-s jelöltjének az OVB honlapján. Ma délután 907 ajánlószelvényt adtunk át a helyi választási irodán.

Szeretném ezúton megköszönni mindazoknak, akik tartották a lelket bennem az elmúlt hetekben, akik kopogtattak az átlagosnál hűvösebb télutón-tavaszelőn, akik a postaládákba juttatták vész-szórólapjainkat, akik az ország bármely pontjából előkerült 9. választókerületi kopogtatócédulákat eljuttatták hozzánk, akik a kitelepülésekről a központba vitték őket, akik még ma is hívtak, hogy szeretnék nekünk adni az ajánlószelvényeket, akik mozgósítottak az egész országban, akik az LMP-t útjára indították, akik névtelenségbe burkolózva gyűjtöttek nekünk (gyakran 10-20 cédulát), akik segítettek a vész-szórólapok elkészítésében, mindazon médiáknak, akik kerestek minket és lehetőséget nyújtottak a megjelenéshez, akik a gyűjőhelyeket felajánlották, és mindenekelőtt mindazoknak, akiknek kitöltött ajánlószelvényeit ma módunkban állt átnyújtani a Választási Bizottságnak. 

Felemelő érzés volt ott ülve látni, hogy mennyien bíznak az LMP sikerében. Remélem, nem hagytam ki senkit. 

Köszönettel,

Görög Balázs

2 komment

Címkék: lmp ajánlószelvény

Helyzetjelentés 2010. március 8.

2010.03.08. 13:19 gorogbalazs

Kedves Barátaink!

 
Az alábbi médiafelületeken olvasható vagy lesz olvasható, hallható cikk, beszélgetés a Lehet Más a Politikáról a 9. választókerületben, Pest Megyében:
 
Törökbálinti Újság – Március
Budaörsi Napló – Március (megjelenik márc. 12-én)
Budaörsi Rádió FM 104.8 – Március 11. 19 és 20 óra között
 
 
A szükséges ajánlószelvények 2/3-a kézben van.
Szeretnénk, ha Budaörsön, Biatorbágyon, Törökbálinton, Zsámbékon, Tárnokon, Tökön, Herceghalmon, Pusztazámoron és Sóskúton voksolhatnánk az LMP-re 2010. április 11-én.
Nagyon sok pozitív, a további munkára sarkalló visszajelzést, biztatást kapok mindazoktól, akikkel beszélek, levelezek, akik felajánlják kopogtatócédulájukat, mindazon helyi médiától, akikkel találkoztam eddig. Szeretnénk ily módon folytatni majd a munkát, minden ötletre szükségünk van, hogy a jövőre nézve egy aktív, jó hangulatú és tenni kész LMP-s közösség jöjjön létre a választókerületben.
 
Üdvözlettel,
Görög Balázs

8 komment

Címkék: a más lehet politika budaörs

Bemutatkozás_Dr. Görög Balázs

2010.03.02. 11:04 gorogbalazs

Kedves Mindenki!

Mindeddig részben adós voltam egy bemutatkozással, ám most hogy van egy elérhető webes zug az LMP szépen bővülő budaörsi tagozatának (leendő, még nem hivatalos:-)), szeretném pótolni elmaradásomat. További nagyon szép napot kívánok!

Bemutatkozás

Dr. Görög Balázs vagyok, 1979. július hó 23-án születtem Debrecenben, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvos Karán végeztem 2003-ban, jelenleg aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosjelöltként (Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), továbbá klinikai kutatási munkatársként dolgozom. Egyetem alatt az Országos Mentőszolgálatnál mentőápolóként, később mentőtisztként dolgoztam. Az Egyetem elvégzése után aneszteziológus rezidensként, majd szakorvosjelöltként dolgoztam Debrecenben és Szombathelyen, 2007 októberétől idén januárig klinikai kutatási munkatárs voltam a PPD Magyarország Kft-nél.
Pártpolitikai múlttal nem rendelkezem.
Jelenleg Törökbálinton lakunk feleségemmel és óvodás korú kisfiammal.
Az LMP-ről először 2008 végén hallottam egy indexes cikk révén, segítőként vettem részt az EP-választások KC-gyűjtésében, gyűjtőhelyként regisztráltunk. 2009. júniusa óta vagyok az LMP tagja. 2009. decemberében a frissen megalakult Érdi Területi Szervezetben vállaltam a Pest Megyei 9. sz. egyéni választókerület felelős tisztjét, majd januárban elvállaltam a jelöltséget is Schiffer András alapító tag, országos listavezető kérésére. Azóta folyamatosan igyekszem koordinálni a választókerületben a tavaszi parlamenti választásokon való induláshoz szükséges ajánlószelvények összegyűjtéséhez elengedhetetlen, idő- és energiaigényes logisztikai feladatokat is.
A közélet tisztaságára, a fenntartható fejlődésre, a jó és jobb megoldások keresésére irányuló jó értelemben vett politikai nyitottságra vonatkozó személyes gondolataimat a kezdetektől könnyen azonosíthattam az LMP pártpolitikai célkitűzéseivel. Az LMP elképzeléseihez igazodván szeretném erősíteni országos és helyi viszonylatban az állampolgári demokratikus részvételt civil- és szakmai szervezetekkel történő nyílt, őszinte diskurzusokkal az igényekről, tervekről, lehetőségekről. Reményeim szerint nem idealizmus a tiszta közélet képzete, helyi és országos szinten is fontosnak tartom a közpénzek felhasználásáról történő teljes körű elszámolást. Úgy vélem, hogy csökkenteni kell a munkát terhelő adó- és járulékterheket, melynek finanszírozására a környezetet terhelő tevékenységek nagyobb arányú megadóztatásával volna mód, az így befolyó összegek felhasználásába pedig az Önkormányzatokat is bevonnánk, akár pályázati támogatások formájában is, hogy környezetvédelmi szempontból is korszerű beruházások valósuljanak meg (például lakossági szinten a fűtésrendszerek korszerűsítése). Úgy gondolom, hogy egyéni, helyi és országos szinten is felelősséggel tartozunk környezetünk megóvásáért. Azt gondolom, hogy Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú az oktatás minőségének javítása, a minőségi oktatás elérhetőségének szélesebbé tétele, korszerűsítése (az egyén életen át történő tanulásához elengedhetetlen készségek elsajátításának lehetővé tétele), a pedagógus szakma anyagi és erkölcsi értelemben vett megbecsültségének erősítése, bölcsődei, óvodai férőhelyek bővítése. Orvosként pedig szeretnék részt venni egy olyan egészségügyi modell kidolgozásában, mely széleskörű szakmai- és társadalmi konszenzussal bír, ugyanakkor azonban hosszú távon biztosítja a fenntarthatóságot, fejlődési potenciált, továbbá a jó minőségű egészségügyi szolgáltatások elérhetőségét. Szintén kiemelt fontosságúnak tartom hatékony egészség-megtartó programok működtetését, szeretném a tömegsportot, gyerekek sportolását, aktív szabadidős tevékenységeket szélesebb körben elérhetővé tenni (uszoda, sportpályák például, aktív szabadidő programok támogatása).
Szabadidőmet a családommal töltöm, szeretek úszni, olvasni, zenélni, és szeretem a munkáimat is.
 
Görög Balázs
Törökbálint 2010. február 16.

 

Szólj hozzá!

Címkék: a más lehet politika bemutatkozás görög balázs budaörs

Az ajánlószelvények gyűjtéséről, politikai morálról és mindenről...

2010.03.01. 21:08 gorogbalazs

Húúú, hol is kezdjem...

Jó hír:

http://mti.hu/cikk/461423/

Érdekes álláspontok:

http://lehetmas.hu/hirek/1270/ajanloszelvenymaffia-helyett-moralis-kauciot

http://www.komment.hu/tartalom/20100222-velemeny-a-valasztasi-csaloknak-bortonben-a-helyuk.html

Véleményem szerint az ajánlószelvények körüli problémák valóban több oldalról közelíthetők meg, mindaz a hercehurca, mely körülöttük zajlik egyfajta leképezése a magyar társadalmat feszítő jogi és morális ellentmondásoknak, megfeneklésnek és kiábrándultságnak. Szerintem nem feltétlenül azért rossz a rendszer, mert ellehetetleníti a kisebb apparátussal rendelkező aspiránsok részvételi lehetőségét a választásokon, még az sem kifogásolható érzésem szerint, hogy nagyobb aktivista bázissal bíró szervezetek a szükséges számú ajánlószelvényeknél többet gyűjtenek össze (hiszen senki sem kényszeríti az állampolgárokat, hogy ne Önként adják oda ajánlószelvényüket bármelyik pártnak (elviekben), az aktivisták pedig önként és ingyen végzik el feladatukat, tehát igazából kevés költséggel a kampány részeként jut el minél több szavazópolgárhoz egy arc, egy személyes kontakt), hanem azért, mert a rendszer a nyilvánvalóan bűncselekményt elkövetők lenyomozhatóságára nem nyújt elegendő biztosítékot. A rendkívül súlyos jogsértések (személyes adatokkal való visszaélés, okirat-hamisítás, megvesztegetés, megfélemlítés) a kopogtatócédula rendszer ellenőrizhetetlensége, nyomonkövethetetlensége folytán következmények nélkül maradnak. A feltört postaládákból eltulajdonított ajánlószelvények kísérő adatlapján állandó lakcím, személyi szám, név szerepel, kiegészítve információkkal a szavazókörről. Jómagam láttam nem is oly régen egy algoritmust használó programot, mely a személyi számunkból pontosan konvertál az adószámunkra, tehát ez az információ is illetéktelenekhez került. Aki eltulajdonított egy teljesen üres kopogtatócédulát, annak feltehetően célja volt, hogy valaki kitöltse, aláírja. Ha esetleg helyettem valaki kitölti és ALÁÍRJA, az bűncselekmény. Ha esetleg jómagam mégis leadok egy utólag igényelt ajánlószelvényt a saját aláírásommal, akkor vajon kiderül-e, hogy két cédulát is adtak le azonos adatokkal? Jó volna tudni.

Bárhogy is, véleményem szerint olyan rendszerre van szükség, mely az elérhető legszélesebb módon egyben őrzi ellenőrizhetőségét is. Nem feltétlenül az LMP által kínált alternatíva lehet a megoldás, egy vita alapját képezheti egyéb javaslatokkal egyetemben. Ami viszont nem történhet meg az az, hogy a visszásságok ellenére sem próbálunk a kialakult helyzeten javítani, módosítani. 

Laikusként, nem jogászként gondolom azt, és természetesen bármilyen cáfolatot, érvet, bizonyítást elfogadok ennek ellenében, hogy a törvényeink, rendelkezéseink ellenére túlzottan nagy számban maradnak jogkövetkezmények nélkül a különféle jogsértések. Egyfajta preventív jogi szemléletként tudnám aposztrofálni (nem vagyok jogász, laikusként gondolom), hogy törekedni kell a megalkotott jogszabályok ellenőrizhetőségi szempontból való értékelésére is. Lehet persze, hogy nem jól gondolom.

Vajon az LMP minek köszönheti eddigi sikerét? Mitől volt szimpatikus számomra eleddig és most is? Az újdonságából fakadó előnyökön túlmutatóan egyrészt úgy gondolom, hogy van egy vállalható, szemléletében és gondolkodásmódjában előremutató programja, melyet ötvözni próbál a szervezet alapfeltevéseiből és alapértékeiből fakadó tulajdonságokkal, és talán mindezek vállahatósága következtében szembesülök és szembesülünk mindahányan, hogy dacára az erőforrások szűkösségének, mégis egyre több pozitív visszajelzést kapunk a társadalom részéről.

Alapértékek alatt a tisztességet, nyitottságot és őszinteséget értem. Most feltehetően abba a hibába estem, hogy túlzottan nagy szavakat használtam, pedig érzésem szerint dehogy, illetve abban az értelemben elfogadom a kritikát, ha bárki azt kérdezné, hogy biztos vagyok-e abban, hogy az LMP-re szeretném-e mindezt vetíteni? Jó volna, de inkább azt látom, és lehet, hogy ez fontosabb, hogy a vele szimpatizálók nagy része is ezt várja el saját magától és mindazoktól, akik most az LMP választási sikeréért dolgoznak. Idealizmus vagy sem, valami olyasmit el tudnék képzelni a politika színpadán is, hogy értelmes emberek nyílt és őszinte párbeszédet folytatnak az ország problémáiról, és a választóktól kapott bizalom birtokában olyan, a magyar társadalomra nézve hasznos tevékenységet folytatnak (vitáznak, meghallgatnak, kérdéseket vetnek fel, döntenek), mely önnön maguk számára is kiteljesítő értékű egyben (és itt most nem az anyagi jellegű féktelen gyarapodásra gondolok természetesen).

Én azért adom a nevemet most az LMP-hez, mert szeretném így csinálni a rám osztott feladatokat, munkát. Lehet, hogy nem lesz meg a 750 ajánlószelvény, de mindegyik megszerzése tisztességes úton történik. Nem minden eszközt szentesít a cél. Addig tudom a nevem hozzáadni, amíg ezekre törekszik, és szerencsére egyelőre azt látom, hogy ezekre törekszik. Amíg rajtam múlhat valami, addig erre törekednék magam is.

Lehet, hogy nem lesz meg a parlamenti küszöb, de a már eddig elért eredmények is igazolják, hogy szükség van Magyarországon is nyílt párbeszédre, egymás meghallgatásáráa, nyitottságra és őszinteségre, tisztességre. Amikor visszaolvasom az előző mondatot, eszembe jut, hogy ezeket az értékeket mennyire elkoptattuk, és félő, hogy egyszerűen hiába próbálom a lehető legvilágosabban, legegyenesebben leírva őket azt sugallni, hogy lehet ebben még hinni, már ezt nem tudom elérni. Szeretném azt hinni, hogy esetleg még el tudjuk hinni valakiknek, hogy lehet így csinálni a dolgokat (az élet bármely területén).

Ha nem lesz meg a küszöb, az számomra ugyanazt jelentené, mintha meg lenne: folytatni kell a munkát ezzel a szemlélettel. Még az sem számít olyan sokat, hogy mérföldkőként tekintünk a választásokra. Ha így csináljuk tovább, úgyis egyre többen leszünk.

Szép estét!

2 komment

Címkék: a más lehet politika politika lmp ajánlószelvény budaörs