HTML

Lehet Más a Politika - Budaörs

Fontosabb tudnivalók

Gyere tovább!

Bookmark and Share

Lehet más a politika! - Politics can be different

Promote Your Page Too

Fotók

Friss topikok

Lakossági fórum Budaörsön

2010.04.04. 22:51 gorogbalazs

LMP lakossági fórum - Budaörs 2010. Április 2.
 
A választási kampány "hajrájában" tartotta budaörsi lakossági fórumát a Lehet Más a Politika választókerületünkben. Dr. Görög Balázs bemutatkozását követően köszönetet mondott a kopogtatócédulák felajánlásához kapcsolódó választópolgári bizalomért, beszélt az ajánlószelvények gyűjtésével kapcsolatos tapasztalatokról, élményekről, ezt követően pedig a választókerületben az elmúlt hetekben bővülő és formálódó helyi "LMP-s" csapat előtt álló feladatokat, terveket taglalta a jövőre nézve (például civil- és szakmai szervezetekkel való szélesedő kommunikáció az igények, tervek, lehetőségek felmérésére). Ezt követően az LMP országos programjából a demokrácia megújítását célzó stratégiai pillérről beszélt.
Jávor Benedek sajnos nem tudott eljönni országos elfoglaltságai miatt, helyette vendégként Kaufer Virág (országos lista 12., Pest Megye 12. evk. egyéni jelöltje) a nők gyermek- és munkavállalási lehetőségeihez kapcsolódó LMP-s elképzeléseket helyezte közzéppontba, és ezzel együtt a párt programjának a befogadó társadalomról szóló passzusaiból mazsolázott előadásában.
Ezt követően a mintegy 15-20 érdeklődő kérdéseiből több mint két órán keresztül egy interaktív párbeszéd alakult ki (gyakran a hallgatók egymással beszélgettek, együtt gondolkoztak az országot foglalkoztató, érintő problémákról) közönség és előadók között egészen például a rezidensek röghöz kötésétől a fenntarthatóság globális koncepciójáig, a nyugat-európai demokráciák választási rendszereinek eltéréseitől az otthonszülésig, vagy éppen a képzetlen munkaerő munkapiacra történő visszaáramoltatásának lehetséges eszközeitől az energiagazdálkodásig.
A jó és kötetlen hangulatú beszélgetés 6 és 9 óra között szünet nélkül zajlott, újabb és újabb kérdések és válaszok, egyfajta együtt gondolkozás ébresztette rá és erősítette meg az előadókat és hallgatókat abbéli elképzelésükben, hogy minél több fórumon (parlamenten belül és kívül is) éppen effajta párbeszédre van szükség, hogy minél konszenzusosabb és hatékonyabb megoldások születhessenek az országot feszegető problémák megoldására.
 
Egyben szeretnénk köszönetet mondani minden kedves megjelent vendégnek érdeklődésükért, idejükért és bizalmukért.

Szólj hozzá!

Címkék: a más lehet politika lakossági fórum budaörs

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpbudaors.blog.hu/api/trackback/id/tr951894991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása